Παραλίες στη Λήμνο


Στη Λήμνο σας περιμένουν πάνω από 100 αμμουδερές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, σκιερές ή παραδομένες στον ανελέητο καλοκαιρινό ήλιο, με αέρηδες ή απόλυτη νηνεμία. Σίγουρα θα βρείτε ανάμεσά τους την ιδανική.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΗΜΝΟ

 

 ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Κοντά στο χωριό Πλάκα στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, βρίσκεται η παραλία του Αγίου Στεφάνου. Είναι μια αμμώδης παραλία με ρηχά νερά ιδανική για οικογένειες. Εδώ υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ αν θέλετε μπορείτε να απολαύσετε τη σκιά από τα αλμυρίκια.

Στην ίδια περιοχή μπορείτε να απολαύσετε την βουτιά σας στην παραλία του Παλαιόκαστρου. Θα φθάσετε εδώ μετά από σύντομο χωματόδρομο από τον οικισμό της Πλάκας. Τα νερά είναι ρηχά και στην παραλία υπάρχουν δημοτικές ομπρέλες. Στην άκρη της υπάρχει το γραφικό λιμανάκι της Πλάκας.

 


 ΑΠΑΝ ΓΙΑΛΟΣ

Η παραλία του Απάν Γιαλού είναι μεγάλη σε μήκος, με άμμο και βαθιά νερά. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Αλυκή τον σημαντικό υδροβιότοπο στα βορειοανατολικά του νησιού σε μια προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura 2000. Πρόκειται για μια ερημική μη οργανωμένη παραλία και θα την προσεγγίσετε μετά από χωματόδρομο που ξεκινάει από το Κοντοπούλι.

 


Lemnos_EOT

ΚΕΡΟΣ

Η παραλία Κέρος βρίσκεται προστατευμένη ανάμεσα σε δύο ακρωτήρια του Κέρους και του Καβαλλάρη και απέχει 2 χλμ. από το χωριό Καλλιόπη. Πρόκειται για μια παραλία μήκους άνω των 4 χλμ. με ψιλή άμμο και ρηχά νερά. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό, ιδιαίτερα για τους λάτρεις του wind και kite surfing οι οποίοι εδώ έχουν τη δυνατότητα να τελειοποιήσουν την τεχνική τους. Όσο για τους αρχάριους, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και να μυηθούν στον κόσμο των θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο με beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας κάτω από τη σκιά που σας προσφέρουν τα δημοτικά κιόσκια.

 


ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟΣ (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)

Η παραλία Κοκκινόβραχος ή αλλιώς Αγία Τριάδα βρίσκεται κοντά στην Πολιόχνη και μπορείτε να φθάσετε εκεί μέσω χωματόδορμου από τον οικισμό Καμίνια. Είναι μια αμμώδης παραλία, ιδανική για ήρεμες βουτιές. Υπάρχουν κάποια δημοτικά σκιάστρα, αλλά θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα.

 


 

ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ

Ο Μακρύς Γιαλός είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και γαλανά νερά, ιδανική για ήρεμες βουτιές. Πριν φθάσετε σε αυτήν, μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Κατόπιν, αρκεί να συνεχίσετε στον χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στην παραλία.

  


ΛΟΥΡΙ

 Στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, κοντά στο χωριό Σκανδάλη βρίσκεται η παραλία Λουρί. Είναι μια ήσυχη, πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, κατάξανθη άμμο και βότσαλο. Κοντά στην παραλία έχουν ανακαλυφθεί υπολείμματα παλαιολιθικού οικισμού που υποδηλώνει ότι μπορεί να πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα κατοικημένα σημεία του νησιού.

 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΛΗΜΝΟ

 

ParthenomytosΠΑΡΘΕΝΟΜΥΤΟΣ

Έξω από το χωριό Σκανδάλη βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, η Παρθενόμυτος. Θα δυσκολευθείτε λίγο να φθάσετε αφού θα πρέπει να διανύσετε δύσκολο χωματόδρομο, αλλά αξίζει τον κόπο. Είναι μια κατάξανθη παρθένα αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά, γεμάτη κοχύλια, ιδανική για χαλάρωση. Θα πρέπει να έχετε προβλέψει για τροφή και νερό.

 

 


Mikro_Fanaraki_ ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΝΑΡΑΚΙ

Η παραλία Μικρό Φαναράκι βρίσκεται στον κόλπο του Μούδρου και σχηματίζει ένα μικρό όρμο. Έχει μήκος μόλις 50 μ. αλλά είναι αγαπημένο σημείο συνάντησης ιδιαίτερα των νέων. Διαθέτει καντίνα, ξαπλώστρες και χώρο για beach volley. Στις άκρες της παραλίας υπάρχουν βραχάκια και η γνωστή Σπηλιά της Φώκιας. Το ίδιο πολυσύχναστη είναι και η παραλία Μεγάλο Φαναράκι που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του όρμου. Αυτή έχει μήκος 200 μ. και είναι επίσης πλήρως οργανωμένη. Και οι δύο παραλίες είναι αμμώδεις και ρηχές και η πρόσβαση σε αυτές είναι εύκολη, αφού καταλήγει εκεί ασφαλτόδρομος

 


 ChavouliΧΑΒΟΥΛΗ

Η παραλία Χαβούλη απέχει 3 χλμ. από τον Μούδρο. Είναι λιγότερο πολυσύχναστη από το Μικρό και Μεγάλο Φαναράκι. Έχει συνήθως ήρεμα νερά αφού βρίσκεται προστατευμένη από τους βοριάδες και διαθέτει καντίνα, ξαπλώστρες και ομπρέλες.

 

 

 


ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Στον Κόλπο του Μούδρου 5χλμ. από τη Νέα Κούταλη και μετά από χωματόδρομο, θα συναντήσετε την μικρή παραλία της Αγίας Βαρβάρας. Είναι ιδανική για όσους προτιμούν την ησυχία σε μια μικρή αμμουδιά με ρηχά νερά και θέα την ακατοίκητη νησίδα Αλογονήσι.

 


ThanosΘΑΝΟΣ

Το Θάνος είναι από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού κοντά στο ομώνυμο χωριό και περίπου 6 χλμ. από τη Μύρινα. Είναι μια οργανωμένη αμμώδης παραλία που περιβάλλεται από ηφαιστειογενή πετρώματα. Μπορείτε να απολαύσετε τα καταγάλανα νερά της είτε στο οργανωμένο τμήμα της, είτε να αποσυρθείτε στην άκρη της για πιο απομονωμένες βουτιές. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία και η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. 

 

 


ΣΤΒΙ

Η παραλία Στβι βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Πλατύ και Θάνος. Πρόκειται για μια παρθένα παραλία με αμμουδιά, ιδανική για χαλάρωση και απολαυστικές βουτιές. Μπορείτε να την προσεγγίσετε από χωματόδρομο

 


Evgatis ΕΒΓΑΤΗΣ Ή ΖΕΜΑΤΑΣ

Η παραλία Εβγάτης βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κοντιάς και Θάνος. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά. Σε μεγάλο τμήμα της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, ενώ μπορείτε να απολαύστε και θαλάσσια σπορ.   

 

 

 


 ΚΟΚΚΙΝΑ

 Στη χερσόνησο του Φακού νοτιοδυτικά της Λήμνου, βρίσκεται η παραλία Κόκκινα. Πήρε το όνομά της από το χρώμα των βράχων που την περιβάλλουν και είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα απόμερο σημείο να απολαύσουν τη θάλασσα. Στην παραλία φθάνετε μετά από χωματόδρομο που ξεκινά από το Διαπόρι ενώ θα χρειαστεί να περπατήσετε και λιγάκι, αλλά σίγουρα το φυσικό περιβάλλον και τα πεντακάθαρα νερά θα σας ανταμείψουν

 


 ΔΙΑΠΟΡΙ

Στα νότια του νησιού βρίσκεται μια στενή λωρίδα γης πλάτους περί τα 800 μέτρα που συνδέει τη χερσόνησο του Φακού με την υπόλοιπη Λήμνο, το Διαπόρι. Εκεί θα συναντήσετε την ομώνυμη παραλία. Είναι αμμώδης με βαθιά νερά ιδανική για όσους αναζητούν ησυχία και απομόνωση. Η πρόσβαση γίνεται από άσφαλτο και στο λιμανάκι εκεί κοντά, υπάρχουν ταβερνάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τοπικούς μεζέδες.

 


ΠΑΡΑΝΗΣΙΑ

Σε έναν μικρό κόλπο στα νότια του νησιού, βρίσκεται η παραλία Παρανησιά. Εδώ τα νερά είναι γαλαζοπράσινα με ξανθή άμμο. Θα φθάσετε μετά από χωματόδρομο που ξεκινά από τον Κοντιά και λίγο περπάτημα. Είναι απομονωμένη και καλό είναι να έχετε φροντίσει για τα απαραίτητα.    

 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΛΗΜΝΟ

 

 PlatyΠΛΑΤΥ

Η παραλία Πλατύ βρίσκεται κοντά στη Μύρινα στα δυτικά της Λήμνου. Είναι από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, με ψιλή άμμο. Είναι οργανωμένη και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Εδώ μπορείτε μετά το μπάνιο σας να χαλαρώσετε στη σκιά μιας ομπρέλας και να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, αλλά και ένα νόστιμο γεύμα στις ταβέρνες της περιοχής.

 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΣ

Εάν μένετε στην πρωτεύουσα του νησιού τη Μύρινα, η παραλία Ρωμαίικος Γιαλός είναι μια πολύ καλή επιλογή, αφού βρίσκεται στην πόλη, βόρεια του Κάστρου. Είναι οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και ρηχά νερά. Καφετέριες και εστιατόρια βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

 

 

 


 Riha_NeraΡΗΧΑ ΝΕΡΑ

Δίπλα στον Ρωμαίικο Γιαλό βρίσκεται μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού τα Ρηχά Νερά. Πρόκειται για αμμουδιά με ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εδώ εκτός από το κολύμπι μπορείτε να επιδοθείτε και σε θαλάσσια σπορ, ή απλώς να χαλαρώσετε σε κάποιο από τα μπαράκια της περιοχής.

 

 

 


 Tourkikos_GialosΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΣ

Δίπλα στο λιμάνι και νότια του Κάστρου της Μύρινας, βρίσκεται ο Τούρκικος Γυαλός. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη παραλία με άμμο και ρηχά νερά. Υπάρχουν ομπρέλες, καφετέριες και ταβέρνες. Είναι ιδανική για εκείνους που έχουν επιλέξει να μείνουν στην πόλη και θέλουν να απολαύσουν μια κοντινή βουτιά.

 

 

 


 ΑΥΛΩΝΑΣ

Κοντά στη Μύρινα προς τα βόρεια, βρίσκεται η παραλία του Αυλώνα. Είναι αμμώδης παραλία και διαθέτει beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Εδώ μπορείτε να κάνετε και θαλάσσια σπορ. Εάν σας γοητεύει ο βυθός μπορείτε να εξερευνήσετε στην άκρη της παραλίας τρεις ηφαιστειογενείς νησίδες.

 


 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κοντά στο χωριό Κασπακάς βρίσκεται η παραλία Άγιος Ιωάννης. Είναι μια οργανωμένη παραλία με άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το γεύμα σας στα καταστήματα που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα και να θαυμάσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα..

 


 ΠΡΑΣΣΑ – ΚΑΡΒΟΥΝΟΛΑΚΚΑΣ

Πολύ κοντά στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στον Κάσπακα, βρίσκεται το επίνειο του οικισμού η μικρή αμμώδης παραλία Πρασσά. Είναι λιγότερο γνωστή αλλά είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στην ίδια περιοχή, πολύ κοντά στο χωριό Κάσπακας θα βρείτε άλλη μια παραλία που λέγεται Καρβουνόλακκας. Είναι πιο απομονωμένη και θα χρειαστεί να διανύσετε χωματόδρομο. Έχει άμμο, βότσαλα, βράχια και καθόλου σκιά, οπότε θα χρειαστεί να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα.

 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΛΗΜΝΟ

 

 ΑΞΑ

Η παραλία Αξά βρίσκεται κοντά στο χωριό Παναγιά σε έναν ορμίσκο στο ακρωτήρι της Πλάκας. Η πρόσβαση γίνεται από την Πλάκα μέσω βατού χωματόδρομου. Είναι αμμώδης παραλία μη οργανωμένη και ο βυθός της παρουσιάζει ιδιαίτερο καταδυτικό ενδιαφέρον. Κοντά στην παραλία βρίσκεται και το εκκλησάκι του Άγιου Χαράλαμπου.

 


 ΖΕΜΑΤΑΣ

Ο Ζεματάς είναι μια γνωστή παραλία μήκους 350 μέτρων. Για να φθάσετε εκεί θα πρέπει να διανύσετε βατό χωματόδρομο περίπου 4 χλμ. που ξεκινά από το χωριό Παναγιά που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού. Είναι ιδανική για οικογένειες αφού έχει ήρεμα, ρηχά νερά και ψιλή λευκή άμμο. Υπάρχει beach bar που διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τη φυσική σκιά από τα αλμυρίκια που υπάρχουν στην παραλία

 


 ΝΕΦΤΙΝΑ – ΣΑΡΑΒΑΡΗ

Η παραλία Νεφτίνα βρίσκεται και αυτή κοντά στο χωριό Παναγιά και στο ιερό των Καβείρων. Για να φθάσετε σε αυτήν, πρέπει να οδηγήσετε σε ένα χωματόδρομο 2χλμ. μετά τον οικισμό Άγιο Αλέξανδρο. Είναι μια απόμερη, μη οργανωμένη αλλά αρκετά μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο, όπου στην αριστερή πλευρά της έχει βράχια. Σε κοντινή απόσταση και 6 χλμ. από το Κοντοπούλι βρίσκεται και η παραλία Σαράβαρη. Έχει αμμουδιά και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολύ κόσμο. Εδώ θα βρείτε beach bar και ομπρέλες.

 


 ΚΟΤΣΙΝΑΣ – ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ

Στα βόρεια του νησιού, στον κόλπο Μπουρνιά βρίσκεται η παραλία Κότσινας. Είναι από τις πιο πολυσύχναστες με αμμουδιά και ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ στο κοντινό λιμανάκι υπάρχουν ταβερνάκια. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκεί βρίσκεται και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το υπόγειο αγίασμα, αλλά και το άγαλμα της Μαρούλας, της τοπικής ηρωίδας. Στον κόλπο Μπουρνιά βρίσκεται και η ομώνυμη παραλία. Θεωρείται και αυτή ιδανική για οικογένειες και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Στην παραλία λειτουργούν beach bar και ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό και φρέσκο ψάρι.

 


 ΑΓΙΟΣ ΕΡΜΟΛΑΟΣ

Ανάμεσα στην παραλία του Κότσινα και την παραλία Πηγαδέλι της Παναγιάς βρίσκεται άλλη μια παραλία, ο Άγιος Ερμόλαος. Είναι πιο απομονωμένη, αφού χρειάζεται να διανύσετε χωματόδρομο για να την προσεγγίσετε. Είναι αμμώδης και ιδανική για εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους με ηρεμία, μακριά από την πολυκοσμία. Υπάρχουν δημοτικές ομπρέλες αλλά θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας νερό και φαγητό, εάν σκοπεύετε να μείνετε εκεί για πολλές ώρες.

 


 ΠΗΓΑΔΕΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΤΡΥΓΕΣ

Στην περιοχή του Φαρακλού θα βρείτε την ερημική παραλία Πηγαδέλι της Παναγιάς που πήρε το όνομά της από το φυσικό πηγάδι που βρίσκεται στην παραλία. Πρέπει να διανύστε χωματόδρομο από τον οικισμό Προπούλι για να φθάσετε εκεί και αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι οι ξανθοκόκκινες αποχρώσεις της αμμουδιάς και των βράχων, λόγω του ηφαιστειακού τοπίου. Θα χρειαστεί να έχετε τα απαραίτητα αφού πρόκειται για μια πολύ απομονωμένη παραλία. Το ίδιο ισχύει και για την παραλία  Τρυγές που βρίσκεται λίγο πιο πέρα στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για μια απομονωμένη παραλία με μικρή αμμουδιά και αρκετά βράχια.

 


 ΠΑΠΙΑ

Η παραλία Παπιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς Κατάλακκο και Δάφνη και φθάνει κανείς μετά από χωματόδρομο. Είναι μικρή, απομονωμένη, μη οργανωμένη παραλία με ψιλή αμμουδιά και ηρεμία, καθώς δεν την επισκέπτεται πολύς κόσμος.

 


 ΓΟΜΑΤΙ

Η παραλία Γομάτι βρίσκεται 4χμ περίπου από το χωριό Κατάλακκο. Την προσεγγίζετε μετά από βατό χωματόδρομο. Βρίσκεται κοντά στις αμμοθίνες του νησιού και μπορείτε πριν κάνετε την βουτιά σας να τις επισκεφθείτε και να θαυμάστε ένα ακόμη θαύμα της φύσης. Η παραλία, με λεπτή ξανθή άμμο και ρηχά νερά, είναι μεγάλη και διαθέτει beach bar με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο για πιο απομονωμένες βουτιές.