Ιστιοπλοΐα


Η ακτογραμμή της Λέσβου εκτείνεται σε 371 χιλιόμετρα με πανέμορφες παραλίες, δύο γραφικούς κόλπους, της Καλλονής και της Γέρας, καθώς επίσης και παράκτιους οικισμούς και χωριά. Ένας τρόπος να γνωρίσετε τις ομορφιές του νησιού, να κολυμπήσετε σε άγνωστες παρθένες ακρογιαλιές και να χαρείτε τα κρυστάλλινα νερά και τη θαλασσινή αύρα είναι με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Εάν πάλι δεν είστε ιδιοκτήτης/ιστιοπλόος, μπορείτε κάλλιστα να νοικιάσετε με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας ένα σκάφος, το οποίο διαθέτει έμπειρο skipper, ώστε να ταξιδέψετε με ασφάλεια στα γαλάζια νερά του Αιγαίου.

Στο νησί δραστηριοποιούνται δύο ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΛΟΙΑΘ) και ο  Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης (ΙΟΜ) όπου παραδίδονται μαθήματα ιστιοπλοΐας. Στον ΛΟΙΑΘ λειτουργούν τμήματα Ανοιχτής Θαλάσσης, Ιστιοπλοΐας Τριγώνου και surf. Στον ΙΟΜ λειτουργούν τμήματα Ανοιχτής Θαλάσσης και Ιστιοπλοΐας Τριγώνου.

Αγκυροβόλια για ιστιοφόρα θα βρείτε σε όλη τη Λέσβο. Τα λιμάνια της που φιλοξενούν ιστιοφόρα είναι αυτά της Μυτιλήνης, του Πλωμαρίου, του Μόλυβου και της Πέτρας. Στην πρωτεύουσα του νησιού λειτουργεί οργανωμένη μαρίνα. Η Μαρίνα Μυτιλήνης βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Μυτιλήνης, δίπλα στο κέντρο της πόλης και το λιμάνι και δέχεται σκάφη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Info:

www.mytilinimarina.com

www.oscl.gr

www.i-o-m.gr