Κατάδυση στην Λήμνο


Η Λήμνος θεωρείται ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα θαλάσσια οικοσυστήματα του Αιγαίου. Εάν λοιπόν ασχολείστε με το κολύμπι και τις καταδύσεις, ή θα επιθυμούσατε να μυηθείτε στον κόσμο του βυθού, είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσάς. Οι πεντακάθαρες θάλασσες κι ένας τεράστιος υποθαλάσσιος πλούτος, από τα λιβάδια Ποσειδωνίας μέχρι την μεγάλη ποικιλία ιχθυοπανίδας από τουλάχιστον 40 είδη ψαριών και οστρακοειδών, ανοίγονται μπροστά σας προσφέροντας εικόνες μαγικές. Άλλωστε, οι ιδιαίτεροι υποθαλάσσιοι γεωλογικοί σχηματισμοί που οφείλονται στην ηφαιστειακή δράση της περιοχής προσφέρουν ένα θέαμα μοναδικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί και συγκεκριμένα στη Νέα Κούταλη  από το 1963 έως το 1970  λειτούργησε Κρατική Σχολή Δυτών ως αποτέλεσμα της αγάπης των κατοίκων για την κατάδυση και τη σπογγαλιεία.

Στο νησί δραστηριοποιούνται αρκετές σχολές καταδύσεων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έμπειρους, αλλά και αρχάριους δύτες. Αξιόλογες θέσεις για να βουτήξετε είναι στο ναυάγιο στο Κόμπι, στη χερσόνησο του Φακού και τη βραχώδη περιοχή του Εβγάτη, αλλά και στη βραχονησίδα Πρασονήσι.

Info: www.diveinourislands.com/el-gr/Λέσβος-Λήμνος